Hvor reiser nordmenn?

Vi nordmenn reiser gjerne på et par utenlandsferier i året, og vi har en del tradisjonelle reisemål som vi besøker år etter år. Noen av oss foretrekker Europa, der den spanske og greske kysten er populære reisemål. For den yngre generasjonen er kanskje St. Tropez et attraktivt mål, mens voksne og barnefamilier ønsker seg sol og strandliv med all inclusive og avslapning i en av de trygge ferieparadisene. Dersom reisen skal gå litt lenger enn de europeiske kystbyene og storbyene, er det gjerne Asia og Thailand som gjelder. Mange reiser tilbake til Thailand flere ganger, ettersom temperaturen og de fantastiske strendene og kulturen byr på opplevelser som vi solhungrige nordmenn gjerne drømmer om hele året.

De siste årene har også Egypt vært populært når man ønsker seg sol og varme. Ved å kombinere besøket med å oppleve den eksotiske ørkenen og pyramidene, kan vi få med oss både varme og kultur på en gang.

I tillegg er det gjerne storbyferier og weekendturer som står høyt på listen. De europeiske storbyene Barcelona, Paris og Roma er yndede reisemål. Og om vi skal gjøre noe virkelig eksotisk, kan vi faktisk foretrekke å legge turen til eget land – der Lofoten rager på toppen av listene over hva man bør oppleve i løpet av livet.