Populære strandreisemål for nordmenn

Det er på tide å legge Spania i glemmeboken. Vi nordmenn har reist så mye til Spania at landet nærmest ikke har behøvd å gjøre noe annet for sin egen utvikling enn å ta imot strandglade nordmenn. Nå som vi har begynt å dra til andre reisemål, er jo randet på kanten av økonomisk kollaps! De får bare lære seg å jobbe. Trenden med å dra til Spania har begynt å falme, med nye reisemål under sterk vekst.

Beautiful beach of Setubal in PortugalEr det strand og varme man vil søke seg til, er det gjerne Kroatia og den franske sørkysten vi drar til nå om dagen. Portugal har også tatt over noe av Spanias popularitet, mens Kanariøyene forblir en destinasjon for pensjonister. De seneste årene har flere og flere nordmenn besøkt den lille øya Malta, en unnagjemt perle i Middelhavet med fantastisk klima og en unik kultur.

Vil man helst unngå andre turister og nyte en strandtilværelse helt for seg selv og sine nærmeste, kan man ta turen til en av øyene rundt Hellas. Starter man turen på Kreta eller Rhodos er det lett å hoppe seg videre til en av de langt mindre øyene der man virkelig får være i fred. Har man litt mer å rutte med, er Thailand og Florida fantastiske destinasjoner med helt utrolig vakre strender og god mat. Thailand har kanskje blitt litt overfylt med nordmenn de seneste fem-seks årene, mens Florida er på oppsving. Her kan du nyte en av verdens lengste strender samtidig som du drikke de aller beste cocktailene og er omringet av mennesker som snakker engelsk.