Steder å unngå

Flere steder i verden er kjent som litt farligere enn andre, og dette har ofte politiske årsaker og kan handle om krig eller sykdom, fattigdom og nød. Faktisk er det nærmere 40 steder og byer som ligger på UDs liste over reisemål som man bør unngå.

Steder som UD fraråder å reise til, er blant annet Afghanistan, Mindanao-regionen på Filippinene, alle steder og byer i Libya, Mali, Syria, deler av India, grenseområdene i Tunisia som ligger mot Libya og Algerie, Gaza i Israel, og så videre. For å få en fullstendig oversikt over hva som gjelder der du planlegger å reise, bør du gå inn på UDs sider på nett. Der vil du finne reiseråd for alle steder i verden som frarådes. Situasjonen rundt omkring i verden forandrer seg, og opptøyer og uroligheter kan gjøre at noen reisemål er farligere i enkelte perioder enn andre. Derfor bør du alltid forhåndssjekke – og vurdere andre reisemål hvis situasjonen anses som for farlig.

Og om du bestemmer deg for å reise på tross av uroligheter, er det selvsagt litt på eget ansvar. Som en liten ekstra trygghet bør du sørge for å ha en heldekkende reiseforsikring i tilfelle noe skulle skje.